Radio Dein Kristillisen musiikin – keskusteluilta sai pohtimaan, miten taataa kristillisen musiikin julkaiseminen tulevaisuudessa.
Mihin kristillinen musiikki on matkalla? Entä mitä pitää huomioida, kun levyt eivät myy ja kaikki pitäisi saada ilmaiseksi? Maksaako artisti ja jos, niin mistä kaikesta? Entä mitä pitää huomioida uutta musiikkia tehdessä esimerkiksi ei-kristittyjä ja kristittyjä ajatellen. Ja onko uusille tekijöille vaikeat ajat myös keikkamarkkinoilla? Ariel Neulaniemen isännöimässä keskusteluillassa eri alan asiantuntijat taustoittivat musiikkialan muutoksia ja huomasivat lainalaisuuksien sekä haastavan että helpottavan musiikin tekemistä ja julkaisemista.
Miten tehdään laulut? Pitkän linjan muusikko ja artisti Olli Helenius, yhteisöllistä ja esittävää musiikkia tekevä Sakari Heikkilä ja Suomen Raamattuopiston musiikkilinjan opettaja ja muusikko V-P Kangas.
Miten tehdään kristillistä musiikkia ei-kristityille? Aihetta kommentoivat Egotrippi-yhtyeen laulaja-lauluntekijä Knipi, Lasse Kurki Warner musicista sekä lauluntekijä Samuli Laiho. Studiovieraaksi liittyy myös ”maallista” musiikkiyhtiö HÖG oy:tä luotsaava Matti Kemppainen.
Miten perustetaan bändi? Olli Helenius ja V-P Kangas muistelevat miten he perustivat tai liittyivät aikoinaan bändiin. Miten sama onnistuu aikuisiällä?
Musiikin äänittäminen nykyään.
Musiikin julkaiseminen: fyysisenä levynä ja/vai suoratoistopalvelussa? Tässä keskusteluosassa Päivä oy:n toimitusjohtaja Merja Pitkänen valottaa sitä, miksi kristillisen musiikin julkaisut ovat käyneet vähiin ja miksi näitäkään julkaisuja ei laiteta suoratoisoon. Samalla kuullaan poimintoja kotimaisen kristillisen musiikin taipaleelta vuodesta 1988 alkaen. Keskusteluun liittyy myös Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto.
Missä ja miten nykyään keikkaillaan? Kenelle seurakunnassa rimpauttaa keikan toivossa?