Mikä vaikutus ihmisellä on ilmakehään ja sitä kautta ilmastonmuutokseen? Entä paljonko maksaa ihmiskunnan tulevaisuus ja onko yksittäisten ihmisten ilmastokompensaatio viherpesua? Kristityt eivät voi tuudittautua ilmastokatastrofin äärellä, sillä ensimmäisen käskyn noudattamatta jättäminen on syntiä ilmakehätieteen professori, akateemikko Markku Kulmalan mukaan. Hän on tieteenalallaan maailman siteeratuin henkilö, jonka työ on uraauurtavaa. Tällä hetkellä uraauurtavaa työtä kaivattaisiin ilmansaastecoktailia ymmärtäessä. Toimittajana Ariel Neulaniemi.

Osa 1: Mikä on ilmakehässämme tapahtuva luonnollinen kasvihuoneilmiö? Entä mikä merkitys on ilmakehässä olevilla hiilidioksidipäästöillä, säteilypakotteella ja metaanipäästöillä? Entä puhdistiko koronarajoitteet ilmakehää?

 

Osa 2: Musta hiili, metsäpalot, liikenteen päästöt.. Näiden vaikutus ilmastoon on vahingollinen ja näissäkin näkyy ihmisen kädenjälki. Siksi tarvitaan hiilinieluja, Kulmala muistuttaa ja toteaa: ”Kyllä mä kristittynä oon sitä mieltä, että ellemme me viljele ja varjele maata, niin se on synti”.

 

Osa 3: ”Mun sanomahan on hyvin pessimestinen. Mä olen toiveikas. Kunhan me toimimme parhaamme mukaan, lopetamme synnintekemisen, teemme parannuksen tästä aihepiiristä ja toimimme Jumalan johdatuksessa, niin kyllä tästä voidaan selvitä.” Mitä siis ihminen voi tehdä maapallon tulevaisuuden osalta ilmaston suhteen?